اب سرمایه زندگی
اب عامل اصلی زنده بودن
درباره وبلاگ


خوش امدید امیدوارم لحضات خوبی را سپری کنید
آرشيو وبلاگ
نويسندگان
شنبه 16 اسفند 1393برچسب:, :: 14:7 :: نويسنده : فاطمه

معنای صرفه جویی

در واقع ماباید از ابتدا بدانیم صرفه جویی به چه معناست

صرفه جویی در اب به معنی این نیست که اگه شما برای مثال روزی ۴ لیوان اب میخوردید الان دیگه بخواهید روزی ۲ لیوان آب بخورید  یا مثلا هفته ای ۲ روز به حمام میرفتید دیگه الان بخواهید ماهی یکبار به حمام بروید مانمیگیم شما این کارها را نکنید در واقع ما میگیم که شما همه ی این  کارها رو بکنید ولی درست وبجادر روز های اینده برای شما توضیح بیشتری درباره ی این موضوع میدهم

 را حل هایی برای صرفه جویی

تحقیقات نشان می دهد که وجود کم ابی درتمام دنیا یک معضل است درکشور هایی مانند چین وهند این نگرانی بسیار پرنگ تر است زیرا رویکرد فرهنگی این کشور هابه سمت مصرف گرایی است 

چند راه حل برا ی صرفه جویی اب=

۱=درواقع وجود شیراب هایی که چکه میکنند یکی از عامل هدر رفتن اب است اینگونه شیر اب ها ممکن است روزانه۲۰گالن اب هدر بدهند بس بهتر است هرچند وقت یکبار انها رادقیق وارسی کنیم و واشرانها راعوض کنیم.

۲=اب هایی که حداقل یکبار موردمصرف قرار میگیرند ولی هنوز برای مصارف دیگر قابل استفاده هستند اب های خاکستریمینامند ماننداب هایی که از سینگ/ حمام/ ظرفشویی خارج میشوند میتوان باسیستم خاصی انها راذخیره کرد ومثلا به جای اینکه اب اکواریوم ماهی را داخل سینگ خالی کنیم ان رادر باغچه بریزیم

حصول از بسته بودن شیر اب

درچنین مواقعی اگر قصد ترک منزل راداشته باشیم باید شیر اب هارا کنترل کرد واز بسته بودن ان اطمینان داشت تاهم از بروز خطرات ناشی از باز بودن شیر اب وهم هدر رفتن اب جلوگیری شود محدود نبودن منابع اب وشدت گرفتن روند شهر نشینی مصرف بی رویه وبدون صرفه جویی در محدوده ی شهر سفرهی اب زیر زمینی را الوده و باعث خرابی کیفیت ابی و ایجاد فاضلاب های میکروبی خواهد شد

 

چگونه در مصرف آب صرفه جویی کنيم؟

توجه کنید! با شما هستم، شمایی که آب را به هدر میدهید! میدانید که تنها با چند حرکت مچ دست خود میتوانید ۲۵ تا ۶۰ درصد آب و ۵۰ درصد از انرژیی که برای حمام و شستشوی خود و خانواده مصرف میکنید، را ذخیره کنید؟

چگونه؟ کافی است که یک دوش پر فشار در حمام نصب کنید، این سر دوشها خروج آب را تا ۱۱ لیتر در دقیقه کاهش میدهند. این دوشها نسبت به فایده فراوانشان، قیمت چندان گرانی ندارند و شما میتوانید یکی از آنها را با قسمت سر دوش فعلی حمام خود عوض کنید. به دهها لیتر آبی که هدر میرود، انرژیی که برای گرم کردن آن صرف میشود و پولی که باید بابت هردو اینها بپردازید، فکر کنید.

این دوشها، با وجود خروجی کمتر آب، با وارد کردن هوا در آب، از فشار بالایی برخوردارند و فشار آنها در بعضی مدلها قابل تنظیم است.

۱) اگر از مقدار و سرعت جریان آب دوش حمام خود بی خبرید، کافی است یک سطل که از گنجایش آن باخبر هستید را زیر شیر حمام گذاشته و ببینید پر شدن آن چقدر زمان میبرد. اگر پر شدن سطل ۵ لیتری، کمتر از ۲۰ ثانیه طول بکشد، یک راست عازم خرید سر دوشی جدید شوید.

۲) شیرهای آب را نیز به روز کنید. درحالی که مشغول خرید لوازم لوله کشی هستید، سرشیرهایی که خاصیتی مشابه دوش مذکور دارند تهیه کنید و به سر شیرهای خانه ببندید.

۳) برای انجام دادن آن دسته از امور آشپزخانه که نیازمند باز گذاشتن شیر آب هستند، آب را به صورت قطره ای باز بگذارید و شیر را تا آخرین حد آن باز نکنید. جریان آب را به باریکی یک نی نوشیدنی نگه دارید و در هر دقیقه ۵ لیتر آب صرفه جویی کنید.

۴)شیر آب را ببندید. هنگام مسواک زدن دندانها، آب را دو دقیقه تمام باز نگذارید، مسواک زدن دو دقیقه طول میکشد، نه؟ و ۱۱ لیتر آب را به هدر میدهد.

۵) برای هر ...کوچکی، سیفون نکشید! هربار فراموش کردن کشیدن سیفون ۲۰لیتر آب ذخیره میکند.

۶) از تنظیمات صحیح استفاده کنید. ماشین لباسشویی و ظرفشویی را متناسب با مقدار بار آن تنظیم کنید.

۷) سرعت دوش گرفتن خود را افزایش دهید. تا حد امکان از وان استفاده نکنید.

۸) جلوی چکه کردن شیرهای آب را بگیرید. شیری که چکه میکند در سال ۱۱,۸۹۳لیتر آب به هدر میدهد. اگر از خواندن این عدد بیهوش نشده اید، سریع برای تعمیر شیر-یعنی یک تعویض واشر ۵۰ تومانی) اقدام کنید.

۹) ماشین ظرفشویی و لباسشویی را فقط در زمانی که کاملا پر هستند، روشن کنید.

۱۰) سیفون را چک کنید. کمی رنگ خوراکی داخل محفظه سیفون بریزید، اگر رنگ به داخل کاسه توالت هم وارد شد، بدانید که محفظه نشتی دارد و تا روزی ۸۸۰لیتر آب به هدر میدهد.

۱۱) هنگام صابون زدن به صورت و سپس تراشیدن ریش، شیر آب را باز نگذارید. برای شستن کف از روی تیغ در حین تراشیدن ریش، میتوانید مانند پدر و پدربزرگ خود از یک کاسه آب جوش استفاده کنید.

۱۲) باغچه را صبح زود و قبل از اینکه خورشید آب را بخار کند، آبیاری کنید.

۱۳) بیش از حد به باغچه آب ندهید. آیا واقعا آب پاشی روزانه لازم است؟ یک زمین چمن معمولی با گل و گیاه عادی، هفته ای یک مرتبه و به مدت یک ساعت به آبیاری نیاز دارد، مگر اینکه هوا بسیار گرم و گیاهان از نوع خاصی باشند که به آبیاری روزانه نیاز داشته باشند.

۱۴) اتوموبیل خود را با کارواش ببرید. کارواشهای حرفه ای با وسایل مخصوص حدود۴۴۰ لیتر آب کمتر از زمانی که خودتان خودرو را میشویید، آب مصرف میکنند. گاهی تنبلی میتواند در حفظ محیط زیست بسیار موثر باشد.

 

بخش های اداری و سازمان ها چگونه باید در مصرف صحیح آب کوشا باشند

۱از نصب سیستم های آب تزئینی ( مثل فواره ها ) اجتناب شود . مگر این که آب در همان سیستم بازیافت شود .

۲برای آبیاری فضای سبز شهری و ادارات از آب شرب لوله کشی شده استفاده نکنیم .

۳در مراکز آموزشی و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جوئی آن را آموزش دهیم .

۴در ایام تعطیلات طولانی ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندیم تا از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شود .

۵در محل کار ، کارکنان را به صرفه جوئی در مصرف آب تشویق کنیم . همچنین پیشنهاد کنیم گرایش به حفاظت از آب در فعالیت های عملی و دوره های آموزشی آن ها گنجانده شود .

۶از شستن اتومبیل و محوطه اداری با آب شرب جدا" خودداری کنیم .

۷از شیرآلات هوشمند ( لیزری ) یا پدالی جهت صرفه جوئی استفاده کنیم .

8) با کنترل سالیانه سامانه های لوله کشی ، شیرها و بستن شیر فلکه ها در تعطیلات و بازدید از محفظه کنتور از نشت احتمالی آب جلوگیری کنیم .

 

 

 

چهار شنبه 6 اسفند 1393برچسب:, :: 20:23 :: نويسنده : فاطمه


● 
عامل‌ موثر بر كاهش‌ تقاضای‌ آب‌ شهری‌


در مدیریت‌ تقاضا، روش‌های‌ مناسب‌ برای‌ كاهش‌ تقاضا و مصرف‌ آب‌ شامل‌: كاهش‌ آب‌ به‌ حساب‌ نیامده‌، كاهش‌ فشار آب‌ در شبكه‌، تغییر و اصلاح‌ نوع‌ سیستم‌ توزیع‌ آب‌ در شهر، اصلاح‌ سیستم‌ لوله‌كشی‌ آب‌ منازل‌، استفاده‌ از قطعات‌ و وسایل‌ كاهنده‌ مصرف‌ آب‌، نرخ‌گذاری‌ آب‌ و آموزش‌ صرفه‌جویی‌ در مصارف‌ آب‌ شهری‌ است‌ كه‌ می‌باید از طریق‌ ابزارهای‌ قانونی‌، فنی‌ و نیز برنامه‌های‌ آگاه‌سازی‌، اطلاع‌رسانی‌ و آموزش‌ همگانی‌ بطور فعال‌ و مستمر پیگیری‌ و اجرا شود. 
كمبود پتانسیل‌های‌ مدیریت‌ تقاضا، كمبود اطلاعات‌ كافی‌ در مورد عوامل‌ افزایش‌ تقاضا و الگوی‌ بهینه‌ مصرف‌ آب‌، پایین‌ بودن‌ قیمت‌ آب‌، تصور مردم‌ از آب‌ به‌ عنوان‌ یك‌ كالای‌ اجتماعی‌ و ارزانقیمت‌، پایین‌ بودن‌ قابلیت‌ پذیرش‌ جامعه‌ برای‌ اجرای‌ مدیریت‌ تقاضا، عدم‌ همكاری‌ و هماهنگی‌ لازم‌ بین‌ نهادها و سازمان‌های‌ ذی‌ربط‌، مقاومت‌ سازمان‌های‌ متولی‌ آب‌، تغییر در سیستم‌های‌ سنتی‌ خود از جمله‌ موانع‌ برنامه‌ریزی‌ و اجرای‌ فعالیت‌های‌ مدیریت‌ تقاضا می‌باشند. بسیاری‌ از موانع‌ ذكر شده‌ به‌ آسانی‌ و به‌ واسطه‌ برنامه‌های‌ آموزشی‌، ارتقای‌ آگاهی‌ عمومی‌ و ابزارهای‌ قانونی‌ قابل‌ رفع‌ می‌باشند.
در ایران‌ وضعیت‌ موجود سیستم‌ نرخ‌گذاری‌ آب‌ در درجه‌ اول‌ تحت‌ تاثیر ملاحظات‌ سیاسی‌ اجتماعی‌ می‌باشد و رویكردهای‌ مالی‌ و اقتصادی‌ از درجه‌ اهمیت‌ كمتری‌ برخوردار است‌. در همه‌ استان‌های‌ كشور به‌ جز استان‌ چهارمحال‌ و بختیاری‌، میانگین‌ فروش‌ آب‌ كمتر از قیمت‌ تمام‌ شده‌ آن‌ می‌باشد.
در طی‌ سال‌های‌ ۱۳۶۵ ـ ۱۳۵۵، با افزایش‌ ۲۵ درصدی‌ درآمد خانوارها و افزایش‌ ۴۵درصدی‌ شاخا بهای‌ كالاها و خدمات‌ ، میانگین‌ قیمت‌ یك‌ متر مكعب‌ آب‌ تنها ۱۴درصد افزایش‌ یافته‌ است‌.
اطلاع‌رسانی‌ شفاف‌ و افزایش‌ آگاهی‌ مردم‌ در خصوص‌ مسائل‌ مربوط‌ به‌ آب‌ از جمله‌ هزینه‌های‌ اجرایی‌ طرح‌های‌ تامین‌ آب‌، می‌تواند باعث‌ تغییر نگرش‌ در مورد استفاده‌ از آب‌ و صرفه‌جویی‌ هرچه‌ بیشتر آب‌ گردد. اگر مصرف‌كنندگان‌ آب‌ و تصمیم‌گیرندگان‌، اطلاع‌ كافی‌ از هزینه‌های‌ اجتماعی‌ اقتصادی‌ طرح‌های‌ تامین‌ آب‌ داشته‌ باشند (غیراز عواقب‌ و هزینه‌های‌ اجمالی‌ زیست‌ محیطی)، علاقه‌مندی‌ و رویكرد آنان‌ به‌ صرفه‌جویی‌ بیشتر خواهد شد.
موضوع‌ بسیار مهم‌ در مدیریت‌ آب‌ شهرهایی‌ كه‌ انتقال‌ بین‌ حوزه‌یی‌ یا از مسافت‌های‌ طولانی‌ به‌ آنها انجام‌ می‌شود این‌ است‌ كه‌ قبل‌ از طراحی‌، اجرا و بهره‌برداری‌ از این‌ پروژه‌ها، مطالعات‌ جامع‌ آب‌ شهری‌ انجام‌ شود. چراكه‌ با انتقال‌ آب‌ و افزایش‌ مصرف‌ آب‌ این‌ شهرها، مساله‌ كمبود آب‌ فقط‌ در كوتاه‌ مدت‌ حل‌ خواهد شد.
از این‌ رو، انجام‌ مطالعات‌ نحوه‌ مناسب‌ توزیع‌ آب‌ در شهر و دیگر روش‌های‌ مدیریت‌ تقاضا همزمان‌ با عرضه‌ آب‌ بیشتر، گامی‌ است‌ ضروری‌ برای‌ پایداری‌ سیستم‌ آب‌ شهری‌ دراز مدت‌.

● كشاورزی‌

 

از مجموع‌ ۹۵ میلیارد متر مكعب‌ آب‌ استحصالی‌ سالانه‌ در ایران‌، بیش‌ از ۸۷میلیارد مترمكعب‌ آن‌ در بخش‌ كشاورزی‌ و برای‌ آبیاری‌ ۵/۷ میلیون‌ هكتار سطح‌ زیر كشت‌ آبی‌ شامل‌ ۳/۶ میلیون‌ هكتار زمین‌ زراعی‌ و ۲/۱میلیون‌ هكتار باغ‌ مصرف‌ می‌شود.
در حال‌ حاضر راندمان‌ آبیاری‌ كه‌ عمدتاً به‌ صورت‌ غرقابی‌ می‌باشد، بین‌ ۳۰الی‌ ۴۰درصد تخمین‌ زده‌ می‌شود و میزان‌ مصرف‌ آب‌ برای‌ آبیاری‌ محصولات‌ مهم‌ كشاورزی‌ نیز در مقایسه‌ با مصرف‌ متوسط‌ جهانی‌ بسیار بالا است‌.
متاسفانه‌ در بخش‌ كشاورزی‌ تاكنون‌ اقدامات‌ به‌ عمل‌ آمده‌ در جهت‌ افزایش‌ راندمان‌ آبیاری‌، به‌ نظر می‌رسد بی‌فایده‌ بوده‌ است‌ و با اینكه‌ بارها كارشناسان‌ امر درخصوص‌ پایین‌ بودن‌ راندمان‌ آبیاری‌ اراضی‌ كشاورزی‌ تذكر داده‌اند ولیكن‌ اتفاق‌ خاصی‌ روی‌ نداده‌ است‌. لذا به‌ نظر می‌رسد متولیان‌ امر در وهله‌ نخست‌ می‌باید نسبت‌ به‌ تعیین‌ الگوهای‌ كشت‌ بهینه‌ متناسب‌ در نقاط‌ مختلف‌ جغرافیایی‌ كشور از میزان‌ بارندگی‌ و نیاز آبی‌ گیاهان‌ اقدام‌ كنند.

l1li_gfg.jpg

8m76_seaside-long-exposure-photo.jpg

 

 

 

 

دو شنبه 4 اسفند 1393برچسب:, :: 19:12 :: نويسنده : فاطمه

معانی آب

آاب در ایات شریفه ی قرآن مجید موجب بیدایش تمامی موجودات عالم است در فرهنگ جوامع مختلف نیز به نوعی از قداست بر خوردار است وذاتا نیز دارای ویز گی هایی است که به لحاظ فیزیکی و شیمیاییبرجسم وروان انسان ها اثرمثبت میگذاردبه حدی که ارزش منحصر به فرد رادر ازهان تداعی میکند

 

آب‌ یكی‌ از بزرگترین‌ چالش‌های‌ قرن‌ حاضر است‌ كه‌ می‌تواند در آینده‌ بسیار نزدیك‌ سرمنشا بسیاری‌ از تحولات‌ مثبت‌ و جهان‌ قرار گیرد. در گذشته‌ مشكلات‌ و مسائل‌ آن‌ در مقیاس‌ محلی‌ مطرح‌ بود، اما اكنون‌ این‌ مشكلات‌ در مقیاس‌های‌ ملی‌ و حتی‌ جهانی‌ بروز می‌كند. مقدار آب‌ تجدید شونده‌یی‌ كه‌ كره‌ زمین‌ هم‌اكنون‌ دریافت‌ می‌كند، معادل‌ همان‌ میزان‌ ثابتی‌ است‌ كه‌ هزاران‌ سال‌ پیش‌، دریافت‌ می‌داشته‌ است‌. معهذا مقدار سرانه‌ مصرف‌ آب‌ بشدت‌ در حال‌ افزایش‌ است‌. در مدت‌ ۴۰سال‌ گذشته‌، مصارف‌ آب‌ در سطح‌ دنیا سه‌ برابر شده‌ است‌. در سال‌ ۱۹۵۰ تنها۸۳ شهر با جمعیت‌ بیش‌ از یك‌ میلیون‌ نفر در سطح‌ دنیا وجود داشت‌، در حالی‌ كه‌ این‌ تعداد در سال‌ ۱۹۹۵ به‌ ۲۸۰ شهر رسیده‌ است‌. افزایش‌ جمعیت‌ آثار منفی‌ بسیاری‌ را به‌ ارمغان‌ آورده‌ است‌ كه‌ در راس‌ آن‌ تخریب‌ و آلودگی‌ منابع‌ آب‌ و محیط‌ زیست‌ است‌. در حال‌ حاضر منابع‌ آب‌ شیرین‌ از یك‌ منبع‌ تجدید شونده‌ به‌ منبع‌ نیمه‌ تجدید شونده‌ میرا در حال‌ تبدیل‌ است‌.
سالانه‌ دو میلیارد نفر در جهان‌ به‌ نوعی‌ تحت‌ تاثیر بیماری‌های‌ ناشی‌ از آب‌ هستند و ۴ میلیون‌ نفر كودك‌، جان‌ خود را بدین‌ طریق‌ از دست‌ می‌دهند. هم‌اكنون‌ به‌ دلیل‌ كمبود آب‌، ۷۰ منطقه‌ در سطح‌ جهان‌ به‌ عنوان‌ كانون‌های‌ بحران‌ از دیدگاه‌ آب‌ شناخته‌ شده‌اند.
در حال‌ حاضر بین‌ توان‌ تامین‌ آب‌ و شدت‌ تقاضا در جهان‌ خلایی‌ وجود دارد كه‌ بحران‌ آفرین‌ است‌. هنگامی‌ كه‌ این‌ عدم‌ تعادل‌ با مجموعه‌ راهكارهای‌ مدیریتی‌ قابل‌ مهار نباشد زبان‌ مفاهمه‌ آب‌ در بعد منطقه‌یی‌، ملی‌ و جهانی‌ تبدیل‌ به‌ زبان‌ مخاصمه‌ خواهد شد.
منابع‌ آبی‌ در كشور ما در مرحله‌ بحرانی‌ قرار دارد و مشكل‌ كمبود آب‌ و كیفیت‌ آن‌ مسائل‌ عدیده‌یی‌ را برای‌ مسئولان‌ ذی‌ربط‌ و كارشناسان‌ امر به‌ وجود آورده‌ است‌. با توجه‌ به‌ رشد جمعیت‌ در ایران‌، سرانه‌ سالانه‌ منابع‌ آب‌ تجدید شونده‌ كه‌ در سال‌۱۳۳۵، ۷ متر مكعب‌ بوده‌ است‌، در سال‌ ۱۳۷۵ به‌ ۲۰۰۰ متر مكعب‌ كاهش‌ یافته‌ و پیش‌بینی‌ می‌شود كه‌ تا سال‌ ۱۴۰۰به‌ حدود ۸۰۰ متر مكعب‌ كاهش‌ یابد كه‌ این‌ میزان‌ پایین‌تر از مرز كم‌آبی‌ (۱۰۰۰ مترمكعب) است‌. هزینه‌های‌ بالای‌ تامین‌، انتقال‌ وتوزیع‌ آب‌، افزایش‌ بی‌رویه‌ مصرف‌ و منابع‌ محدود آب‌ قابل‌ دسترس‌، در آینده‌ بسیار نزدیك‌، كشور را با بحران‌های‌ جدی‌ مواجه‌ می‌سازد. با توجه‌ به‌ تقسیم‌بندی‌ سازمان‌ ملل‌ متحد، كشور ایران‌ در سال‌ ۱۴۰۰، نه‌ تنها شرایط‌ تنش‌ و فشار ناشی‌ از كمبود آب‌ را تجربه‌ خواهد كرد، بلكه‌ وارد شرایط‌ كمیابی‌ شدید آب‌ می‌گردد، از هم‌اكنون‌ در سال‌های‌ خشك‌، شاهد كمبود و بحران‌ آب‌ هستیم‌ كه‌ می‌تواند نه‌ تنها خسارات‌ اقتصادی‌ بلكه‌ تنش‌های‌ اجتماعی‌ سیاسی‌ و مخاطرات‌ بهداشتی‌ برای‌ كشور به‌ بار آورد.
مطالعه‌ و اجرای‌ روش‌های‌ مدیریت‌ تقاضای‌ آب‌ (كاهش‌ تقاضا و مصرف‌، كاهش‌ تلفات‌ آب‌، استفاده‌ مجدد از آب‌ و فاضلاب‌، شیوه‌های‌ جدید توزیع‌ آب‌ در شهر و...) نه‌ تنها فشار بر منابع‌ آب‌ را كاهش‌ داده‌، بلكه‌ كم‌هزینه‌تر از پروژه‌های‌ جدید آب‌ مثل‌ انتقال‌ بین‌ حوزه‌یی‌ از راه‌های‌ دور، احداث‌ سدهای‌ جدید و... بوده‌ و هزینه‌ مدیریت‌ فاضلاب‌ را نیز كاهش‌ می‌دهد.
توزیع‌ غیریكنواخت‌ آب‌ در طول‌ مكان‌ و زمان‌، وجود بیشترین‌ تقاضای‌ آب‌ در زمان‌ وقوع‌ كمترین‌ بارندگی‌، عدم‌ توازن‌ بین‌ عرضه‌ و تقاضای‌ آب‌، افزایش‌ تقاضای‌ آب‌، محدودیت‌ منابع‌ آبی‌ و در بعضی‌ مكان‌ها كاهش‌ آن‌ با تنزل‌ كیفیت‌ آب‌ سفره‌های‌ زیرزمینی‌ به‌ دلیل‌ برداشت‌ بیش‌ از حد مجاز، پیشروی‌ آب‌های‌ شور، دفع‌ غیرصحیح‌ فاضلاب‌های‌ خانگی‌ و پساب‌های‌ صنعتی‌، هزینه‌های‌ تامین‌ آب‌ جدید همراه‌ با رقابت‌ شدید بین‌ گروه‌های‌ مصرف‌كننده‌ آب‌ به‌ دلیل‌ كم‌ بودن‌ منابع‌ آبی‌، اتلاف‌ زیاد آب‌ در بخش‌ كشاورزی‌ و بالا بودن‌ آب‌ به‌ حساب‌ نیامده‌ در بخش‌ شهری‌ و مكانیزم‌ قیمت‌گذاری‌ ناكارآمد از جمله‌ دیگر مشكلات‌ آبی‌ كشور است‌ كه‌ مدیریت‌ منابع‌ آب‌ كشور را پیچیده‌ و با مشكلات‌ زیادی‌ مواجه‌ كرده‌ است‌.
بیش‌ از دو دهه‌ است‌ كه‌ جهان‌ پی‌ برده‌ است‌ كه‌ در مدیریت‌ منابع‌ آب‌ می‌باید بیشتر به‌ مدیریت‌ تقاضا توجه‌ كرده‌ تا مدیریت‌، عرضه‌ بدین‌ منظور كارشناسان‌، مدیریت‌ تلفیقی‌ آب‌ را مطرح‌ كرده‌اند.
مدیریت‌ تلفیقی‌ آب‌، دو سیاست‌ كلی‌ و یك‌ هدف‌ اصلی‌ دارد. سیاست‌های‌ مدیریت‌ تلفیقی‌ عبارتند از:
۱. آب‌ باید به‌ عنوان‌ یك‌ كالای‌ اقتصادی‌، اجتماعی‌ و زیست‌ محیطی‌ مطرح‌ و با آن‌ برخورد شود.
۲. سیاست‌ها و گزینه‌هایی‌ كه‌ مدیریت‌ آب‌ را هدایت‌ می‌كند باید در چارچوبی‌ یكپارچه‌ تحلیل‌ و برنامه‌ریزی‌ شود. 
هدف‌ اصلی‌ مدیریت‌ تلفیقی‌ آب‌ این‌ است‌ كه‌ به‌ واسطه‌ این‌ مدیریت‌، توسعه‌ پایدار، كارآمد و عادلانه‌ منابع‌ آب‌ حاصل‌ شود. مبانی‌ مدیریت‌ تلفیقی‌ برپایه‌ تركیب‌پذیری‌ مدیریت‌ تامین‌ بامدیریت‌ تقاضا استوار بوده‌ كه‌ جنبه‌های‌ اجتماعی‌، اقتصادی‌ و زیست‌محیطی‌ را در نظر می‌گیرد.
مصرف‌ و تلفات‌ آب‌ شهری‌
بر طبق‌ برنامه‌ سوم‌ توسعه‌، الگوی‌ مصرف‌ آب‌ هر خانوار ۵/۲۲ متر مكعب‌ در ماه‌ تعیین‌ شده‌ كه‌ در نتیجه‌ هر نفربطور متوسط‌ در شبانه‌روز می‌تواند ۱۵۰ لیتر آب‌ مصرف‌ كند. متاسفانه‌ با توجه‌ به‌ رشد بی‌رویه‌ شهرنشینی‌ در كشور، آمار چند ساله‌ اخیر نیز از مصرف‌ سرانه‌ ۲۵۰ تا ۳۰۰لیتر در شبانه‌روز (بطور متوسط‌) می‌دهد

دوستان گل صرفه جویی فراموش نشود..

یا علی

vp0j_water-and-forest.jpg

ede9_ytbdtyb.jpg

szzw_ydtbby.jpg

 

جمعه 1 اسفند 1393برچسب:ابب, :: 15:17 :: نويسنده : فاطمه

نمایندگان مجلس طرح جدیدی را مشتمل بر 9 ماده برای جلوگیری از ادامه وضعیت مصرف آب در کشور ارائه کردند که علاوه بر افزایش قیمت در برخی بخش‌ها، ممنوعیت های جدیدی را برای استفاده آب در ساخت و سازها، آبیاری فضای سبز، استخرها و غیره به همراه خواهد داشت.


طرح بهینه سازی مصرف آب شرب از سوی نمایندگان مجلس ارائه شد که در قالب آن پیشنهادهایی درباره نحوه دریافت آب بهاء مطرح شده است.

در خلاصه طرح نمایندگان آمده است: در حال حاضر تعداد زیادی از شهرهای بزرگ و کوچک کشور با بحران کمبود آب شرب مواجه اند که دلایل آن کاهش نزولات جوی و برداشت بیش از حد از منابع آب سطحی و زیرزمینی است.

لازم به توضیح است که سرانه آب تجدیدشونده در ایران از سال 1335 به سال 1392، بیش از 500 درصد کاهش یافته و همچنین مصرف سرانه مشترکین در ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان بسیار بالا است.

متوسط بارندگی سالانه در کل کشور حدود 31 درصد متوسط بارندگی آسیا و 28 درصد متوسط بارندگی جهان است. به این مسئله، توزیع ناهمگن بارش در سطح کشور را نیز باید افزود.

سرانه آب تجدید شونده به ازاء هر نفر در ایران در سال 1335، 6860 مترمکعب بوده که طی یک روند کاهشی در حال حاضر به حدود 1300 متر مکعب رسیده، یعنی بیش از 500 درصد کاهش فقط در مدت 58 سال.

در بخش چالش های کلان صنعت آب و فاضلاب شهری و روستایی آمده است:

افزایش تقاضای آب به دلیل رشد جمعیت

توزیع ناموزون جمعیت، پدیده شهرنشینی و رشد حاشیه نشینی در اطراف شهرهای بزرگ

نازل بودن تعرفه آب در مقایسه با سایر خدمات شهری (در حال حاضر فقط 30 درصد قیمت تمام شده از مشترکین اخذ می گردد)

مباحث تامین آب شرب

کاهش آبدهی منابع تامین آب شرب در اثر تداوم خشکسالی برای چهاردهمین سال متوالی

برداشت بیش از حد منابع آب تجدیدپذیر کشور (بیش از 80 درصد)

کمبود آب شرب به میزان 38 مترمکعب در ثانیه در 517 شهر کشور با توجه به کاهش تولید و افزایش مصرف آب (در اوج مصرف)

اقدامات زیر می بایست در شرایط تنش تامین آب شرب و بهداشت صورت پذیرد:

1- آبیاری فضای سبز از ساعت 10 الی 16 ممنوع است، مگر آنکه آبیاری توسط سیستم های قطره ای صورت گیرد.

2- پُر و خالی کردن استخرهای عمومی و خانگی از شبکه توزیع آب ممنوع است.

3- در اماکن عمومی استفاده از فواره ها و آب نماها در صورتی مجاز است که مجهز به سیستم گردش آب باشد.

4- استفاده آب از شبکه توزیع جهت کلیه ساخت و سازها ممنوع است.

5- وزارت نیرو موظف است در ازای مصارف بیش از 20 متر مکعب در ماه برای کاربری خانگی و بیش از ظرفیت قراردادی در کاربری های غیرخانگی علاوه بر نرخ مصوب، موارد ذیل را محاسبه و دریافت نماید.

- در صورتی که مصرف آب مشترکین معادل یا کمتر از الگوی مصرف باشد (20 مترمکعب در ماه به ازای هر خانوار)، برابر تعرفه های مصوب.

- صورتحساب مشترکین خانگی دارای مصرف الگو تا 1.5 برابر الگوی مصرف برای مازاد مصرف نسبت به الگو، به ازای هر لیتر 50 ریال.

- صورتحساب مشترکین خانگی دارای مصرف معادل 1.5 برابر الگوی مصرف به بالا، برای مازاد مصرف نسبت به 1.5 برابر الگو، به ازای هر لیتر 100 ریال اضافه بر تعرفه های بند.

- صورتحساب مشترکین غیرخانگی دارای مصرف بیش از حجم ظرفیت قراردادی علاوه بر آب بها برای مازاد مصرف نسبت به ظرفیت قراردادی به ازای هر لیتر 100 ریال.

6- انشعابات کلیه مشترکین با مصارف مازاد بر 20 مترمکعب در ماه و ظرفیت قراردادی، در صورت عدم رعایت سقف مصرف اعلام شده پس از دو دوره دریافت مبالغ مازاد، با اعلام اخطار کتبی و عدم توجه به آن، به صورت موقت قطع و با اخذ تعهدنامه کتبی مبنی بر رعایت سقف مصرف اعلام شده، مجددا وصل خواهد شد. در این حالت هزینه قطع و وصل مجدد برعهده مشترک است.

7- 100 درصد درآمد حاصل از اجرای این لایحه صرف بهینه سازی مصرف آب شرب، اصلاح و بازسازی شبکه های توزیع آب شهری و روستایی، احداث مخازن ذخیره آب مورد نیاز، اجرای طرح مدیریت فشار در شبکه ها و ارتقا کیفیت خدمات خواهد شد. ضمنا این مبالغ معاف از مالیات بر ارزش افزوده و عوارض است.

8- استفاده از آب شبکه توزیع جهت مصرف دامداری ها و مرغداری های صنعتی ممنوع است و وزارت جهاد کشاورزی موظف است نسبت به تامین آب مورد نیاز آنها ظرف 2 سال برنامه ریزی و اقدامات لازم را به عمل آورد.

9- استفاده از آب شبکه توزیع برای استخرهای عمومی ممنوع است.
 صرفه جویی فراموش نشود
 
 
نتیجه تصویری برای مصرف اب
پنج شنبه 30 بهمن 1393برچسب:اب, :: 20:30 :: نويسنده : فاطمه

قبل از اینکه بخوابید حمام کنید. به این ترتیب ملحفه هایتان دیرتر کثیف می شوند و کمتر مجبورید آنها را بشویید. اگر دوست داشتید می توانید در فاصله ی بین دو نوبت شستن ملحفه ها، فقط رو بالشی هایتان را بشویید و یا یک سری رو بالشی اضافه داشته باشید و آنها را فقط عوض کنید.
لباسها را بیشتر از یکبار بپوشید. می توانید یک لباس خواب را چند شب بپوشید؛ مخصوصا اگر قبل از خواب حمام می کنید. جوراب و لباس های زیرتان را به صورت روزانه عوض کنید ولی لباس های جین و دامن و … را چندین بار بپوشید. سویی شرت و یا پلیور را روی تیشرت تان بپوشید ولی فقط داخلی ترین لباس تان را بشویید.
لباس هایتان را وسط روز عوض نکنید. اگر می خواهید کاری انجام دهید که ممکن است لباس هایتان کثیف شوند-مثل نقاشی، باغبانی و …- یک دست لباس قدیمی و مخصوص برای این کار کنار بگذارید و چندین بار آن را بپوشید. اگر برایتان ممکن است این کارها را قبل از اینکه حمام روزانه تان را انجام دهید، به پایان برسانید که مجبور نشوید دوباره حمام کنید یا مجددا لباس هایتان را عوض کنید.


لوله کشی تان را چک کنید که نشتی نداشته باشد. مخصوصا توالت و شیرهای آب را بررسی کنید. هر نشتی که مشاهده کردید، برطرف کنید. یک نشتی پنهان در توالت می تواند روزانه 30 الی 50 گالن آب را به هدر بدهد.

مدت زمان حمام تان را کوتاه کنید. می توانید در حمام تان یک تایمر، ساعت و … بگذارید و سعی کنید که هر بار مدت زمان حمام تان را کوتاه تر کنید. بیرون از حمام اصلاح کنید و یا زمانی که اصلاح می کنید دوش را ببندید.
به جای یک حمام طولانی، بیشتر دوش بگیرید. با یک حمام طولانی، بیش از 100 لیتر آب مصرف می کنید اما اگر دوش بگیرید کمتر از یک سوم همین مقدار را مصرف می کنید.

 

آب اضافی بعد از شست و شوی حمام تان، لباس شستن و یا ظرف شستن تان را درون باغچه بریزید. در صورت امکان یک شلنگ از خروجی ماشین لباس شویی یا ظرف شویی به سمت باغچه قرار دهید. وقتی که با دست ظرف ها را می شویید، بشقاب ها را درون یک ظرف قرار دهید و آن را با آب پر کنید. بعد از اتمام کارتان می توانید آب این ظرف را درون باغچه بریزید.
هر زمان که منتظرید دمای آبی که استفاده می کنید به حد خاصی برسد، آب اضافی را تا رسیدن به آن دما جمع کنید. برای این کار می توانید از یک سطل و یا پارچ استفاده کنید. اگر آبی که جمع می کنید تمیز باشد (مانند زمانی که می خواهید دمای آب را تنظیم کنید)، می توانید از آن برای شستن دستی لباس های ظریف استفاده کنید. همچنین می توانید آبی که با آن وسایل تان را می شویید و یا آبی که با آن ماکارونی و یا تخم مرغ را می پزید استفاده کنید. اگر می خواهید آب شست و شوی تان را درون باغچه بریزید، مطمئن شوید شوینده ای که استفاده کرده اید برای گیاهان مضر نباشد. اما اگر مطمئن نیستید که برای گیاهان مضرند یا نه، از این آب برای توالت استفاده کنید. به این صورت که یا مستقیماً آن را درون کاسه بریزید (به شرطی که رسوب نداشته باشد) و یا مخزن را با آن پر کنید

دوستان گل صرفه جوی فراموش نشود

2bip_save-water-8-150x150.jpg

334v_save-water-7-150x150.jpg

سه شنبه 28 بهمن 1393برچسب:, :: 14:6 :: نويسنده : فاطمه

آب زیر بنای سلامتی و حیات انسان است. وقتی شیر آب را در خانه باز می کنید و آب سرد و زلالی جاری می شود، کمتر به کمبود آن فکر می کنید. متاسفانه ۴۰ درصد از مردم دنیا از آب سالم محرومند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، روزانه ۳۰ هزار نفر از مردم دنیا به علت کمبود آب سالم و بهداشتی می میرند. در واقع مثل این است که در مجاورت و همسایگی من و شما هر روز مردم یک شهر ۳۰ هزار نفری از فقدان آب بهداشتی جان می سپارند! و برابر با آمار سازمان جهانی بهداشت ۸۰ درصد از بیماری هایی که مردم دنیا از آن ها رنج می برند به طور مستقیم مربوط به عدم تامین آب بهداشتی و کافی است. خود ما بزرگترین دشمن خویش هستیم زیرا همین آب های موجود را نیز آلوده و غیر قابل استفاده می کنیم و یا این ماده با ارزش برای حیات را با مصرف بی رویه هدر می دهیم. این کار باعث تقسیم ناعادلانه آب برای بشر شده و هستی تعدادی از افراد بی گناه را به خطر می اندازد. با خواندنی ها همراه باشید تا با راههای صرفه جویی در آب آشنا شویم:

۱- با هر دقیقه دوش گرفتن بین ۲۰ الی ۴۰ لیتر آب مصرف می شود. بنابراین بهتر است زمان مورد نیاز برای دوش گرفتن را کاهش دهیم و استفاده از وان نیز ضروری نمی باشد.

۲- می توانیم با استفاده از یک لیوان آب، دندان های خود را مسواک بزنیم و هنگام مسواک زدن جریان آب را قطع کنیم.

۳- هنگام وضو گرفتن شیر آب را بدون استفاده باز نگذاریم.

۴- مواظب خرابی سیفون توالت ها باشیم چون در صورت خرابی حدود ۱۵۰ لیتر در شبانه روز آب هدر می رود.

۵- چکه کردن و نشت آب از شیر و لوله ها موجب هدر رفتن مقدار زیادی آب در هر ۲۴ ساعت می شود. پس همواره شیرها را بررسی کرده و در صورت خرابی در مورد رفع این مشکل و تعویض واشر آن ها اقدام نماییم.

۶- هنگام شستن میوه و سبزی راه خروجی ظرفشویی را ببندیم، و آن را تا نیمه پر از آب کنیم. سپس سبزی و میوه را در آن بخیسانیم و ضد عفونی کنیم و در پایان سبزی ها را با دوش مخصوص آب کشی کنیم.

۷- ماشین لباسشویی را با حداکثر ظرفیت مورد استفاده قرار دهیم، هنگامی از آن استفاده کنیم که لباس به اندازه کافی جمع شده باشد و در نتیجه ماشین با ظرفیت کامل کار کند.

۸- چند بطری آب آشامیدنی در یخچال بگذاریم تا ناچار نشویم شیر آب را برای خنک شدن باز بگذاریم و مقادر قابل توجهی آب را هدر دهیم. استفاده از یخ نیز مفید خواهد بود.

۹- باغچه را تنها در ساعات خنک روز آبیاری کنیم. این کار از رشد گیاهان انگلی جلوگیری کرده و تبخیر آب را به حداقل می رساند.

۱۰- گذرگاه و پله ها را با جارو پاکیزه نگه داریم، اگر این کار با شیلنگ انجام دهیم، مقدار زیادی آب به هدر خواهد رفت.

۱۱- برای شستن اتومبیل از چند سطل آب به جای شیلنگ استفاده کنیم.

۱۲- کولر آبی را بازدید کنیم و در صورت اتلاف آب از شیرهای شناور بادوام و محکم استفاده کنیم.

۱۳- معمولا کودکان بازی با آب را دوست دارند و مقدار زیادی آب را هدر می دهند. بنابراین توصیه می شود مواظب کودکان خود باشیم.

۱۴- در فصل تابستان و بخصوص در گرمترین ساعات روز که مصرف آب بیشترین حد خود را دارد، سعی کنید مصارف غیر ضروری را کاهش دهید تا آب به همه تعلق گیرد و فشار آن کاسته نشود و یا قطع نگردد.

۱۵- با استفاده از یک آجر و یا بطری پر آب ، ظرفیت سیفون و یا فلاش تانک توالت را کاهش دهیم.

۱۶- در مواردی که امکان پذیر است از وسایل کاهش دهنده مصرف نظیر شیرهای قطع و وصل، سر شیرهای پودر کننده و شیرهای فشارشکن استفاده نماییم.

۱۷- آب را دور نریزید مگر اینکه مطمئن شوید دیگر نمی توان آن را مصرف نمود.

پس از همین امروز به فکر صرفه جویی در مصرف آب تصفیه شده باشیم و در پایان هر روز از خود بپرسیم که امروز چقدر صرفه جویی کرده ایم؟

 

جمعه 24 بهمن 1393برچسب:, :: 21:55 :: نويسنده : فاطمه

در 70 درصد مساحت کره زمین، 1 درصد آب تمیز و شیرین وجود دارد که البته این میزان یک منبع طبیعی و محدود است. حتی اگر در یک ناحیه با میزان بارش زیاد زندگی کنید باز هم استفاده از این آب مستلزم تصفیه شدن است و به صرف انرژی، پمپ کردن، گرما و ... نیاز دارد. پس به هر حال صرفه جویی در مصرف آب یک ضرورت انکارناپذیر است و این چگونه راه های ساده ای برای کسانی که در این زمینه دغدغه دارند بیان می کند.

 

 

 

زمانی که دارید دندان هایتان را مسواک می زنید، اصلاح می کنید، دست هایتان را می شویید، ظرف می شویید و یا … شیر آب را ببندید. همچنین هنگامی که حمام می کنید ولی به آب احتیاج ندارید، شیر آب را ببندید. ابتدا بدن تان را خیس کنید و هنگامی که صابون می زنید آب را ببندید و مجددا هنگام شست و شو باز کنید.

 

زمانی که منتظر آب داغ هستید، آب سردی که از شیر بیرون می آید را نگه دارید و از آن برای آب دادن به گل ها استفاده کنید یا به جای استفاده از سیفون، در توالت بریزید. آب گرم ممکن است مقدار بیشتری رسوب و یا زنگ زدگی نسبت به آب سرد داشته باشد اما در هر صورت برای نوشیدن مناسب است. اگر از دستگاه تصفیه ی آب استفاده می کنید، می توانید آب هایی که ذخیره کرده اید را نیز تصفیه کنید و درون بطری بریزید و درون یخچال نگه داری کنید.

یک سرشیر کاهنده مصرف آب بخرید. این سرشیر ها معمولاً قیمت زیادی ندارند و به سادگی در جایشان محکم می شوند و عملکرد خوبی دارند و در عین حال که مقدار آب مصرفی، نصف قبل خواهد شد، میزان فشار و جریان آب را حفظ می کنند.

 

قبل از اینکه لباس هایتان را بشویید، ابتدا مطمئن شوید که حجم لباس ها کافی باشد. فقط به این دلیل که چند تا از لباس ها را لازم دارید، همه ی آنها را نشویید. هنگامی که از ماشین لباس شویی استفاده می کنید، از حالت “اکونومی” آن استفاده کنید تا به این ترتیب در مصرف آب و برق صرفه جویی شود. این مورد درباره ی ماشین ظرف شویی هم صدق می کند. قبل از اینکه از ماشین ظرف شویی استفاده کنید ابتدا مطمئن شوید که به اندازه ی کافی پر باشد.
قبل از شروع به شستن ظرف ها کمی آنها را تمیز کنید. مثلاً باقیمانده ی غذای آن را دور بریزید. اگر ظرف ها بدون اینکه از قبل در آنها آب گرفته باشید، تمیز نمی شوند، سعی کنید که این کار را انجام دهید تا ماشین ظرف شویی عملکرد درستی داشته باشد. ضمنا دقت داشته باشید تا از ماده ی شوینده ی مخصوص استفاده کنید.
ماشین های ظرف شویی، مخصوصا آنهایی که مدرن تر هستند، واقعا در مقایسه با زمانی که ظرف ها را با دست می شویید، آب کمتری مصرف می کنند. اگر می خواهید یک ماشین ظرف شویی جدید بخرید، ابتدا مصرف انرژی و آب آن را بررسی کنید.

 

 

کمتر لباس هایتان را بشویید. شما و خانواده تان باید سعی کنید که کمتر لباس هایتان را کثیف کنید. به این ترتیب در وقت تان نیز صرفه جویی می کنید و لباس هایتان نیز کمتر خراب می شوند.
بعد از اینکه از حمام آمدید، حوله تان را روی یک گیره آویزان کنید. بین هر دو نوبت شستن می توانید چند بار از آن استفاده کنید. اگر هر یک از اعضای خانواده حوله ی مخصوص به خود داشته باشد، این کار کمک بیشتری به شما می کند

صرفه جویی در اب فراموش نشود

mth5_gfgfg.jpg

3ebq_ggg.jpg

خنده

جمعه 24 بهمن 1393برچسب:, :: 11:25 :: نويسنده : فاطمه


از کلیه قوانین و محدودیتهای حفاظت آب که ممکن است در محل زندگی شما اعمال شود، آگاه شوید و از آن تبعیت کنید.
از آب حفاظت کنید، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسوول پرداخت آب بها است، آب را هدر ندهید.
موقع مسواک زدن شیر آب تصفیه شده را باز نگذارید.
هنگام استحمام در فاصله بین شستن بدن و سرشویی، لزومی ندارد که شیرآب به طور پیوسته باز باشد.
برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گلها، از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید.
برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آن را به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، با این روش ماهیانه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.
بهتر است برای شستن سبزی ها ابتدا آنها را در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید.
از جریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید.
فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیازدارند، خودداری نمایید.
هنگام استفاده از دستشویی شیر آب را به طور مداوم باز نگذارید چون جریان دائم آب موجب هدر روی آن می شود.
اگر دوش حمام شما در طی کمتر از ۲۰ ثانیه یک ظرف چهار لیتری را بتواند پر از آب کند در آن صورت حتما آن را با یک سر دوش کاهنده مصرف تعویض کنید.
برای نظافت حیاط به جای مصرف آب بهتر است از جارو استفاده شود.
درباغچه خانه، درختان، بوته ها و چمن های بومی و مقاوم به خشکی که به آب کمتری نیازدارند و تحمل ماه های گرم تابستان را دارند، بکارید.
تمام شیلنگ ها، اتصالات و شیرها را به طور مرتب کنترل کنید تا از نشتی آب جلوگیری شود.
ضروری است برای اطمینان از سلامت لوله ها و شیرهای آب؛ آنها مرتبا کنترل شوند
درمواقع جایگزینی یا افزودن گل و گیاه در باغچه خانه، گیاهی را انتخاب کنید که آب کمتری مصرف کند. به این طریق سالانه ۲۲۰۰ لیتر آب برای هر گیاه قابل صرفه جویی خواهد بود.
ازنصب سیستم های آب تزئینی (مثل فواره ها) اجتناب کنید. مگر اینکه آب در سیستم بازیافت شود. همچنین سیستم را درجایی نصب کنید که تلفات کمی در اثر تبخیر و باد داشته باشیم.
لوله های آب منزل خود را عایق بندی کنید. عایق کاری لوله های آب گرم، روشی است که هدررفتن آب را قبل از خروج آب گرم کاهش می دهد.
لوله های آب گرم را عایق بندی کنید تا برای رسیدن آب گرم به شیرآب، لازم نباشد آن را بی جهت بازبگذارید.
هرگز آبی را که می توان به مصارفی نظیر آبیاری و یا شست وشو رسانید، فاضلاب حساب نکنید.
ماشین های لباس شویی معمولا مقدار زیادی آب مصرف می کنند. بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین لباسشویی بکاهید، عملا در مصرف آب صرفه جویی کرده اید.
یک بطری پر از آب یا یک کیسه نائلونی پراز شن و کاملا در بسته را در مخزن توالت فرنگی و یا فلاش تانک قرار دهید تا مصرف آب را در هربارکشیدن سیفون کاهش دهید.
آب خنک مورد مصرف خود را همواره دریخچال نگهدارید تا مجبور نباشید شیر آب را برای مدتی بازبگذارید تا آب خنک شود.
برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر آب را مدت زیادی باز بگذارید، بهتراست ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را بازکنی

دوستان گل صرفه جویی در اب فراموش نشود

v5y_save-water-3-150x150.jpg

 

سه شنبه 21 بهمن 1393برچسب:اب, :: 19:51 :: نويسنده : فاطمه

ديدگاه قرآن درباره صرفه جويي و مصرف

 

باقر عليخاني

صرفه جويي به مفهوم مصرف چيزي به شكل درست و مناسب آن است. اين مساله براي ايجاد تعادل ميان درآمد و هزينه بسيار مهم و اساسي است و در حوزه اقتصاد خانواده نيز مي تواند تاثيرگذار و سرنوشت ساز باشد. با اين همه صرفه جويي علاوه بر اينكه در حوزه اقتصاد شخصي معنا و مفهوم مي يابد در حوزه اقتصاد عمومي نيز معنا دارد. امام خميني (ره) بر اين اساس است كه مصرف زياد و بيش از نياز در آب و برق را نه تنها نادرست و حرام مي داند بلكه آن را ضمان آور دانسته و شخص را نسبت به جامعه مديون مي شمارد
قرآن نيز به اين مساله از ابعاد مختلف پرداخته است؛ زيرا قرآن كتاب هدايت و راهنمايي آدمي به سوي كمال است و به مساله اقتصادي كه ارتباط تنگاتنگي با مساله آسايش و آرامش دارد، توجه داشته و براي اين كه انسان در مسير كمالي حركت كند به مساله اقتصاد و روش هاي مناسب و درست كسب درآمد و هزينه هاي آن نيز پرداخته است. بازخواني نگرش و تحليل قرآن مي تواند در اين زمينه براي دست يابي به شيوه هاي درست كمك كند. نوشتار حاضر تلاشي است تا اين مساله را از ديدگاه قرآن واكاوي نمايد.

مفهوم صرفه جويي

واژه عربي صرف كه به معناي تغيير و تحويل آمده است در علوم مختلف معاني و مفاهيم گوناگوني را بيان مي كند. به عنوان نمونه در علم صرف و نحو به معناي ساختن صيغه هاي مختلف از يك اصل مي باشد كه در ادبيات عربي معروف و مشهور است
در علوم قرآني صرفه به معناي بازداشتن شخص از آوردن آيه و يا سوره اي است كه در مقام تحدي انجام مي گيرد. در اين كه اين نظريه درست و يا نادرست است سخني نيست بلكه تنها بيان اين كه صرفه به معناي بازداشتن شخص به شكل تكويني از آوردن سوره و يا آيه نيز به كار رفته است
در علم اقتصاد چون سخن از توليد و توزيع و مصرف است واژه صرفه جويي به معناي مصرف درست و مناسب چيزي است كه در اختيار شخص قرار دارد و در ازاي آن كار و يا هزينه اي پرداخت شده است. بنابراين صرفه جويي در ارتباط با مصرف چيزي است كه داراي ماليت مي باشد و انسان در قبال آن كار و يا هزينه اي پرداخته و يا مي پردازد.

صرفه جويي، كم مصرف كردن نيست

عده اي صرفه جويي را به معناي كم مصرف كردن معنا كرده اند ولي به نظر مي رسد اين معنا نمي تواند اقتصادي باشد؛ زيرا هدف از توليد يك شي اقتصادي، مصرف آن است و مصرف چيزي زماني به وقوع مي پيوندد كه آدمي به آن نياز داشته باشد و با مصرف آن چيز نيازي از نيازهاي وي برآورده مي شود. بنابراين شخص لازم است تا در حد نياز و برآورد آن، چيزي را مصرف نمايد و كم مصرف كردن نمي تواند نياز وي را برآورده سازد، مگر آن كه در مساله نياز به نيازهاي اساسي و نيازهاي غير اساسي و يا نيازهاي لازم و غير لازم توجه داده شود. در اين صورت مي توان گفت كه مصرف چيزي مي بايست در حد برآورد نيازهاي اساسي و لازم باشد
ولي مشكلي كه در اين جا خود را نشان مي دهد آن است كه همان گونه كه نيازهاي آدمي به دو دسته نيازهاي اساسي و لازم و غير اساسي و غير لازم دسته بندي مي شود و به شكلي اولويت خود را تحميل مي كند، در حوزه چيزهايي كه به عنوان مواد مصرفي مورد توجه قرار مي گيرد نيز اولويت بندي صادق است. به اين معنا كه هرچه نياز شخص و يا جامعه به چيزي اساسي و ضروري و لازم باشد آن چيز به شكل امري با ماليت بيش تر و اساسي تر مطرح مي شود. از اين رو ارزش نيازي انسان به چيز اقتصادي، آن چيز را ارزشمندتر مي سازد چنان كه كم اهميتي آن نيز آن را در درجه دوم اهميت قرار مي دهد.
البته اين امر به چيزهايي برمي گردد كه ارزش مالي داشته و براي توليد و تهيه آن نيازمند كار و پرداخت هزينه هستيم. بنابراين با آن كه هوا و اكسيژن براي آدمي داراي ارزش و اهميت بسيار و حياتي است ولي از آن جايي كه درحال حاضر براي آن هزينه اي پرداخته نمي شود و نياز به توليد آن نداريم و كاري براي آن انجام نمي دهيم چيزي بي ارزش بوده و از ماليت خارج مي شود و سخن از صرفه جويي در آن معنا و مفهومي ندارد؛ ولي اگر فرض كنيم كه در آينده براي توليد اكسيژن مصرفي انسان نيازمند توليد و يا كار براي آن باشيم مي بايست براي آن ماليت قرار داده و درباره شيوه هاي مصرف و استفاده آن سخن بگوييم

9fke_niagara-long-exposure.jpg

ui9w_dewphotos11.jpg

acne_long-exposure-stone-sea.jpg

 

 

 

صرفه جویی فراموش نشود دوستان گلمخنده

 

 

دو شنبه 20 بهمن 1393برچسب:اب, :: 19:26 :: نويسنده : فاطمه

21- ماشين هاي لباس شويي معمولاً مقدار زيادي آب مصرف مي کنند. بنابراين اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشين لباس شويي بکاهيد، عملاً در مصرف اب صرفه جويي  کرده ايد.

22- يک بطري پر از آب يا يک کيسه نايلوني پراز شن و کاملاً در بسته را در مخزن توالت فرنگي و يا فلاش تانک قرار دهيد تا مصرف آب را در هربارکشيدن سيفون کاهش دهيد.

23- آب خنک مورد مصرف خود را همواره دريخچال نگهداريد تا مجبور نباشيد شير آب را براي مدتي بازبگذاريد تا آب خنک شود.

24-  براي نوشيدن آب به جاي آنکه شير آب را مدت زيادي باز بگذاريد، بهتراست ابتدا چند قطعه يخ در ليوان قرار دهيد و سپس شير آب را بازکنيد.

25- به کودکان آموزش دهيم تا با بستن بموقع شير، از هدر رفتن آب جلوگيري نمايند.

26- مي توان از آبي که براي شستن سبزي ها و دست و صورت استفاده مي شود، به وسيله لوله کشي و هدايت آن به سمت فلاش تانک، هدايت در توالت استفاده نمود.

27- فلاش تانک هايي که نشتي دارند، آب را به داخل کاسه توالت هدر مي دهند.

28- به جاي شستن اتومبيل با شيلنگ آب، از يک سطل آب هم مي توان استفاده کرد.

29- درحالي که کمبود آب در شهر احساس مي شود، لزومي به شستشوي پياده روي مقابل مغازه و منزل نيست.

30- هنگام احداث ساختمان از کارگران ساختماني بخواهيد از آب تصفيه شده استفاده نکنند.

31- زماني که سرگرم آب دادن باغچه و گلهاي منزل هستيد با شنيدن صداي زنگ تلفن يا زنگ در بهتر است ابتدا شير آب را ببنديد و بعد به آنها پاسخ دهيد.

32- تا حد امکان از آب شرب براي فضاي سبز استفاده نشود. باغچه را در شب يا صبح زود آبياري کنيد تا از تبخيرآب جلوگيري شود.

33- نصب کولر در سايه و با استفاده از پوشش مناسب و جلوگيري از نشت آب کولرهاي آبي، باعث صرفه جويي زيادي در مصرف آب مي شود.

34- زماني که به مسافرت مي رويد، ضروري است شير فلکه بعد از کنتور آب را ببنديد. تا از وقوع هرگونه حادثه پيشگيري شود.

35- در مراکز آموزشي و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدوديت منابع آب و روش هاي صرفه جويي آن را آموزش دهيم.

36- کارکرد کنتور در زماني که همه شيرهاي آب بسته است، دليل تلف آب از لوله هاي داخل ساختمان مي باشد که در نتيجه آن، مقدار زيادي آب به هدر رفته و هزينه گزاف آن را شما خواهيد پرداخت.

37- درمحل کار، کارکنان را به صرفه جويي در مصرف آب تشويق نماييد. همچنين پيشنهاد کنيد گرايش به حفاظت از آب در فعاليت هاي عملي و دوره هاي آموزشي آنها گنجانده شود.

38- گروه هاي فرهنگي، غير دولتي را به ايجاد و ارتقاي فرهنگ حفاظت از آب در ميان کودکان و بزرگسالان تشويق کنيد.

39- هرگونه اتلاف قابل توجه آب، شکستگي لوله ها و هدر رفتن آب در هر نقطه را به مرکز ارتباطات مردمي (تلفن 122) اطلاع دهيد.


40- تعويض واشر شير آب براي جلوگيري از چکه کردن آب کار دشواري نيست.

 

صرفه جویی در اب فراموش نشود

9ao2_tybyd.jpg

nmnn_ghgh.jpg

gh4z_river-long-exposure.jpg

 

امیدوارم خوشتون اومده باشهخنده

جمعه 17 بهمن 1393برچسب:, :: 12:53 :: نويسنده : فاطمه

از کليه قوانين و محدوديتهاي حفاظت آب که ممکن است در محل زندگي شما اعمال شود، آگاه شويد و از آن تبعيت کنيد.

2- از آب حفاظت کنيد، چون زندگي ما به آن وابسته است. هيچگاه به دليل اينکه فرد ديگري مسوول پرداخت آب بها است، آب را هدر ندهيد.

3- موقع مسواک زدن شير آب تصفيه شده را باز نگذاريد.

4- هنگام استحمام در فاصله بين شستن بدن و سرشويي، لزومي ندارد که شيرآب به طور پيوسته باز باشد.

5- براي آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گلها، از روش آبياري قطره اي استفاده کنيد.

6- براي دوش گرفتن در حمام، زمان بگيريد و آن را به کمتر از 5 دقيقه برسانيد، با اين روش ماهيانه حدود 4000 ليتر آب صرفه جويي خواهد شد.

7- بهتر است براي شستن سبزي ها ابتدا آنها را در ظرفي بخيسانيد و سپس آب بکشيد.

8-  ازجريان آب به منظور آب شدن يخ گوشت يا ديگر مواد غذايي منجمد استفاده نکنيد.

9- فرزندان خود را در مورد نياز به حفاظت از آب آگاه کنيد. از خريد اسباب بازي ها و سرگرمي هايي که به يک جريان ثابت آب نيازدارند، خودداري نماييد.

10- هنگام استفاده از دستشويي شير آب را به طور مداوم باز نگذاريد چون جريان دايم آب موجب هدر روي آن مي شود.

11-  اگر دوش حمام شما در طي کمتر از 20 ثانيه يک ظرف چهار ليتري را بتواند پر از آب کند در آنصورت حتماً آنرا با يک سر دوش کاهنده مصرف تعويض کنيد.

12- براي نظافت حياط به جاي مصرف آب بهتر است از جاروب استفاده شود.

13- درباغچه خانه، درختان، بوته ها و چمن هاي بومي و مقاوم به خشکي که به آب کمتري نيازدارند و تحمل ماههاي گرم تابستان را دارند، بکاريد.

14- تمام شيلنگ ها، اتصالات و شيرها را به طور مرتب کنترل کنيد تا از نشتي آب جلوگيري شود.

15- ضروري است براي اطمينان از سلامت لوله ها و شيرهاي آب؛ آنها مرتباً کنترل شوند.

16- درمواقع جايگزيني يا افزودن گل و گياه در باغچه خانه، گياهي را انتخاب کنيد که آب کمتري مصرف کند. به اين طريق سالانه 2200 ليتر آب براي هر گياه قابل صرفه جويي خواهد بود.

17- ازنصب سيستم هاي آب تزييني (مثل فواره ها) اجتناب کنيد. مگر اينکه آب در سيستم بازيافت شود. 
همچنين سيستم را درجايي نصب کنيد که تلفات کمي در اثر تبخير و باد داشته باشيم.

18- لوله هاي آب منزل خود را عايق بندي کنيد. عايق کاري لوله هاي اب گرم، روشي است که هدررفتن آب را قبل از خروج آب گرم کاهش مي دهد.

19- لوله هاي آب گرم را عايق بندي کنيد تا براي رسيدن آب گرم به شيرآب، لازم نباشد آنرا بي جهت بازبگذاريد.

20- هرگز آبي را که مي توان به مصارفي نظير آبياري و يا شستشو رسانيد، فاضلاب حساب نکنيد.

صرفه جویی در اب فراموش نشود

h7jp_long-exposure-water.jpg

uxp9_dewphotos23.jpg

en19_niagara-long-exposure.jpg

 

یک شنبه 12 بهمن 1393برچسب:, :: 22:26 :: نويسنده : فاطمه

 

مشکلات ناشى از کمبود آب

 

از ويژگى‌هاى مناطق خشک کمبود آب و محدوديت منابع آب مى‌باشد که اين خود ناشى از ويژگى اقليمى اين مناطق است، به هر حال منابع آب موجود در اين نواحى در زمان ايجاد آنها تاحدى نياز آبى مردم را برطرف مى‌نمود ولى افزايش جمعيت و توسعه شهرها باعث گرديد که مديران شهرى با کمبود آب شهرهى روبه‌رو گردند لذا به بررسى و شناسائى منابع آبى جديد همت گماشتند، و سپس به حفر صدها چاه عميق در نواحى خشک و در مجاورت شهرهاى مختلف در جهت رفع کم آبى اقدام نمودند.

 

در بسيارى از مواقع همچون شهر تهران ابتدا آب رودخانه کرج که صدها هکتار از اراضى را مى‌توانست سيراب نمايد روانه شبکه آب تهران نمودند و سپس نوبت آب رودخانه جاجرود رسيد که نتيجه آن محروميت تعداد زيادى از روستاهاى دشت ورامين از آب رودخانه مذکور و بيکارى هزاران روستائى و مهاجرت آنها به نقاط شهرى بود و به‌دنبال آن نوبت آب رودخانه لار و انتقال آن به تهران رسيده در حالى‌که رودخانه مذکور مى‌توانست نقش ارزنده‌اى را در جهت آب کشاورزى مازندران ايفاء نمايد.

 

 

به هر حال احداث سدها بر روى رودخانه‌ها در نقاط مختلف کشور و حفر صدها چاه در مجاورت شهرها گرچه توانست در مقطعى نياز آبى شهرهاى زيادى را برآورده سازد اما ادامه افزايش جمعيت و توسعه شهرها باعث شده است که در حال حاضر اکثر اين شهرها با مشکل کم‌آبى روبه‌رو گردند و به‌خصوص خشکسالى دو سال اخير سبب شده که در تمامى اين دسته شهرها تأمين آب موردنياز شهروندان مهم‌ترين مشغله فکرى مديران شهرى گرديده است. آنچه که بايستى در اين جا بدان توجه نمود محدوديت منابع آبى در اين کشور است و اين يک واقعيت مى‌باشد، و مشکل کم آبى و تأمين آب چنانچه روند افزايش جمعيت شهرها همچنان ادامه داشته باشد به انفجار اجتماعى منجر مى‌شود لذا مديران و مسئولين کشورى بايستى ترتيبى اتخاذ کنند که جمعيت شهرها براساس امکانات طبيعى آنها از جمله آب افزايش پيدا کنند و به جاى حفر پياپى چاه‌ها و استحصال آب‌هاى زيرزمينى که در شرايط فعلى در شرايط تجديد شوندگى قرار ندارند، بايستى به گونه‌اى برنامه‌ريزى نمود که ضمن تأمين آب موردنياز شهروندان به منابع محدود آب نيز فشار کمترى وارد آيد

صرفه جویی در اب فراموش نشودچشمک

 

y3sn0dyn90aynfe563d.jpg

cr2ju0pbys3wjyy64cdn.jpg

 

 

جمعه 10 بهمن 1393برچسب:اب, :: 15:12 :: نويسنده : فاطمه

 

خواص آب

 

.یکی دیگر از خواص آب این است که کرم خوردگی دندان را برطرف می کند:می گویند که یک لبخند با آینه یک تومان هم خرج ندارد، اما میلیون ها تومان می ارزد. پس محافظت از دندان ها واجب می شود.می دانیم که تامین آب مورد نیاز بدن، به تولید مایعات مختلف در بدن کمک می کند، مثل بزاق دهان که باعث از بین بردن کرم خوردگی دندان ها می شود.پوسیدگی دندان از تولید اسید ایجاد می شود که مینای دندان را می خورد، اما بزاق دهان این اسید را خنثی می کند. همچنین حاوی مواد معدنی خاصی است که به بازسازی دندان ها کمک می کند.اگر میزان کافی آب به بدنتان برسانید، و کمتر شکلات و آبنبات بخورید، مطمئن باشید که دندانهایی سالم خواهید داشت.

 

. نوشیدن آب زیاد ضرر دارد

نوشیدن میزان معین آب در روز ضروری است اما نیازی به زیاد کردن این میزان نیست. کاری که باید بکنید جبران میزان آبی است که از دست می دهید.یک فرد متوسط روزانه حدود 2 تا 3 لیوان آب از تنفس، و 1 لیوان دیگر از طریق عرق کردن از دست می دهد. اگر 3 تا 4 لیوان نیز به طور تقریبی از طریق ادرار دفع کند، بدن حدوداً به 8 لیوان در روز آب نیاز پیدا می کند.شما باید همان میزان آبی که در روز از دست داده اید، را برای بدن دوباره تامین کنید نه بیشتر.اگر بیشتر از میزان مورد نیاز آب به بدن برسانید، تعادل سدیم در بدن از بین می رود که منجر به مشکلات گوارشی، حملات ناگهانی و حتی بیهوشی می شود.

 

از دیگر خواص آب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

* به عنوان یك حلال بسیار قوی در بدن.
*
یکی از خواص آب رقیق ساختن جریان خون برای تسهیل جریان خون در عروق.
*
یکی از خواص آب ،تنظیم درجه حرارت و خنك سازی بدن توسط تعریق.
*
یکی دیگر از خواص آب حفظ رطوبت غشای مخاطی واقع در دهان و ریه ها.
*
روانكاری مفاصل، سیستم گوارشی و نسوج بدن،از دیگر خواص آب است.
*
كاهش آماس مثانه با زدودن باكتریها از مثانه.
*
از دیگر خوااص آب،كمك به هضم و گوارش غذا و جلوگیری از یبوست.
*
حمل مواد مغذی و اكسیژن به سلولها ی بدن.
*
مرطوب كننده پوست، چشمها، دهان و مجاری تنفسی.
*
به عنوان یك ضربه گیر در چشم،نخاع و كیسه آمنیوتی پیرامون جنین.
*
حمل و پاكسازی مواد زائد حاصل از متابولیسم درون بدن مانند اوره و دی اكسید كربن.
*
تنظیم الكترولیتهای درون بدن مانند سدیم و پتاسیم.
*
افزایش عملكرد فیزیكی و ذهنی از دیگر خواص آب است.
*
كاهش سردرد و سرگیجه.
*
یکی دیگر از خواص آب که میتوان به آن اشاره کرد این است که،نوشیدن آب كافی از ایجاد عارضه های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس، خشكی و چین و چروك پوست  پیشگیری میكند

سلام به دوستان گلم...چند روزی نتونستم پست بگزارم..امیدوارم از این پست هایی که میزارم راضی باشید

صرفه جویی در اب یادتون نره

3hle_hhs50.jpg

w0a3_hhs49.jpg

دو شنبه 6 بهمن 1393برچسب:, :: 21:2 :: نويسنده : فاطمه

 

خواص آب

 

آب ماده ای فراوان در کره زمین است. به شکل های مختلفی همچون دریا ، باران ، رودخانه و... دیده می‌شود. آب در چرخه خود ، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شود، اما از بین نمی‌رود. هر گونه حیات محتاج آب می‌باشد. انسان ها از آب آشامیدنی استفاده می‌کنند، یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد.

 

 

خواص آب

شنیده ایم که می گویند هر کس روزی یک سیب بخورد، دیگر نیازی به دکتر پیدا نمیکند. اما 8 لیوان آب در روز چه نفعی برای ما دارد؟ صرفنظر از نفخ شکم، آب مزایای زیادی برای سلامتی ما دارد. هر سلول از بدن ما برای درست عمل کردن به آب نیاز دارد و هر عمل متابولیک در بدن نیز تشنه ی آن است.

تقریباً %55 تا %75 از حجم بدن از آب تشکیل شده است، و اگر آبی که در روز از طریق نفس کشیدن، عرق کردن و ادرار از دست می دهیم را حدود 8 لیوان فرض کنیم، ضروری است که بخواهیم این میزان را با خوردن آب دوباره جبران کنیم.

در این مقاله می خواهیم شما را خواص آب آشنا کنیم تا شاید مشوقی باشد برای اینکه 8 لیوان آب در روز را با کمال میل بخورید!

 

.یکی از خواص آب این است که  کارایی مغز را بالا می برد:اگر یادتان نمی آید که در مقدمه ی این مقاله چه نوشته بود، احتمالاً مغزتان خشک شده است.از آنجا که تقریباً %80 از بافت مغزی از آب تشکیل شده است، ضروری است که آب کافی به آن برسانید. آزمایشات بالینی نشان داده است که کمبود آب کارایی حافظه کوتاه مدت را پایین می آورد و به قدرت تمرکز آسیب می رساند.منطق پشت این مسئله کاملاً واضح است: اگر آن ماده را از مغزتان کم کنید، گرفتار مشکلات عملکردی می شوید. این مثل راندن ماشین بدون بنزین است.

در مغز، آب مایعاتی را که پروتئین و آنزیم ها را حمل می کنند را رقیق می کند، و به رساندن این مواد به مقصد کمک می کند. وقتی آب بدن کم می شود، این مایعات برای رساندن بار خود کندتر می شوند و عملکرد مغز نیز آسیب می بیند.همچنین یکی دیگر از خواص آب این است که،آب باعث از بین بردن رادیکال های آزاد که باعث خرابی سلول ها در مغز میشود را از بین می برد.

 

.یکی دیگر از خواص آب که میتوان به آن اشاره کرد این است که از بسیاری از بیماری های خطرناک جلوگیری می کند:ورم مفاصل، سرطان و بیماری های قلبی، بیماری هایی خطرناک و جدی هستند که میلیون ها نفر را گرفتار می کنند، اما شما می توانید با خوردن آب از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کنید.آب یکی از مهمترین عناصر در غضروف و نرمه استخوان و مایع زلالی، مایعی که در اطراف مفاصل وجود دارد که باعث چرب کردن محیط می شود، است.وقتی میزان کافی از آب در این ناحیه وجود داشته باشد، اصطکاک کمتری دراطراف مفاصل به وجود می آید و احتمال ابتلا به ورم مفاصل نیز کمتر می شود.همچنین وقتی میزان کافی آب در سیستم ما باشد، گرچه باعث می شود مجبور شویم تند تند به دستشویی برویم، اما بدن از سموم پاک می شود. اگر این سموم کمتر در بدن ما باقی بمانند، احتمال ابتلا به سرطان نیز کاهش می یابد.پس می توان گفت یکی از خواص آب این است که ،آب نه تنها کمک می کند تا سموم از بدن دفع شوند، نمک اضافی بدن را نیز دفع میکند. تحقیقات نشان داده است که وجود نمک زیاد در بدن باعث بالا رفتن فشار خون شده که این هم منجر به بروز بیماری های قلبی می شود.

 

.یکی دیگر  از خواص آب این است که به کاهش وزن کمک می کند:

 

اگر گرسنه هستید، سعی کنید شکمتان را با آب پر کنید. آب حاوی هیچ میزان کالری یا چربی نیست و ثابت شده است که گرسنگی را نیز برطرف می کند.همچنین یک لیوان آب متابولیسم بدن شما را نیز افزایش می دهد.از آنجا که همه ی عملیات های بدن به آب نیاز دارند، بدیهی است که وقتی کم آب بخورید همه چیز در بدنتان کندتر پیش می رود. آب بیشتر باعث بالا بردن متابولیسم می شود که این هم به نوبه ی خود کالری سوزی می کند.تحقیقات نشان داده است که پس از خوردن دو لیوان آب، 10 تا 40 دقیقه طول می کشد تا متابولیسم بدنتان شروع شود.و وقتی متابولیسم آغاز شد، شما %30 سریعتر کالری می سوزانید.تحقیقات نشان داده است که اگر آب مصرفی خود تا 6 لیوان در روز بالا ببرید، 5.3 پوند در سال کم خواهید کرد.

سلام امیدوارم از این مطلبم هم خوشتون بیاد

صرفه جویی در ماییه حیات زندگیمون یادتون نره.. نظر فراموش نشه یا علی

یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, :: 17:41 :: نويسنده : فاطمه


٥ - منبع انبساط:
 در منازلی که منبع انبساط سیستم شوفاژ آن ها در پشت بام قرار دارد باید سعی شود با تنظیم زنگ ساعت از پرشدن و سررفتن منبع و اتلاف آب جلوگیری کرد.
؛ سایر راه های صرفه جویی: 

؛استفاده چندباره از آب: 
اگر در خانه باغچه دارید می توان هنگام شست وشو و تمیزکردن سبزی و میوه ها از آب  مصرف شده برای آبیاری باغچه استفاده کرد. حتی آب حاصل از شست وشوی برنج برای آبیاری گلدان ها مناسب است. 

آبیاری باغچه ها:
 آبیاری مناسب گلدان ها علاوه بر رفع نیاز آبی و سلامت گیاه در صرفه جویی آب نیز موثر است. آبیاری بی دلیل و غیرضروری باغچه ها و درختانی که به آب کم نیاز دارند، نه تنها خاک را از موادغنی غذایی تخلیه می کند بلکه سبب روییدن علف های هرز و جذب آب توسط آن ها می شود.
یکی ازراه های صرفه جویی استفاده از سیستم های چکه ای و قطره ای است که مصرف آب را تا ٥٠ درصد کاهش می دهد. آب دادن در ساعات خنک روز و وجود برگ در اطراف گیاه که قابلیت نگهداری رطوبت را در خاک دارد سبب مصرف کمتر آب می شود. 

شست وشوی اتومبیل:
 نخست پیشنهاد می شود که شست وشوی ماشین در بیرون از منزل و در کارگاه های مخصوص این کار انجام داده شود.
اگر به هر دلیل این کار درخانه صورت می پذیرد باید از رهاکردن شیلنگ باز آب خودداری شود. بهتر است شستن اتومبیل با حداقل آب در حجم یک یا دو سطل آب انجام شود. در این مواقع به یاد داشته باشیم روزانه هزاران انسان در اثر کمبود آب جان خود را از دست می دهند. 
پرهیز از استفاده از آب برای زباله زدایی و نظافت: برای تمیزکردن کف حیاط و یا پله های آپارتمان، جارو و سایر وسایل تمیزکننده ها، جایگزین شیلنگ آب شود. میزان هدررفتن آب برای چنین مصارفی را می توان با یادداشت کردن شماره کنتور آب قبل و بعد از شست وشو، اندازه گیری کرد. 

استخرهای خانگی:
 وجود حوض آب نما و یا استخرهای خصوصی در جاهای گرم که تبخیر سطحی آن ها بیشتر از ١٥٠٠ میلی متر در سال است مقرون به صرفه نیست. باید حتی الامکان از استخرهای مراکز ورزشی و عمومی استفاده کرد و از احداث آن ها در منازل امتناع ورزید. باید گفت: حتی میزان تبخیر آب توسط کتری و یا سماور و یا ظروف دیگر در روی اجاق گاز هرچند به ظاهر قابل توجه به نظر نمی آید، مورد توجه قرارگیرد. 

مصرف غیرضروری آب توسط افراد وسواسی:
 دردناک خواهد بود که شاهد افرادی باشیم که به دلیل وسواس، آب پرارزش را به فاضلاب ها سرازیر می کنند. آن ها باید به یاد آورند، افراد تشنه  ای هستند که به کمتر از همان آب هدر رفته نیازمندند. 

استفاده از آب باران:
 در منازل شهری و یا روستایی می توان ناودان ها را طوری تعبیه کرد که آب باران به باغچه ها هدایت شود.
در یکی از شهرهای شمالی صاحبان بسیاری از خانه ها آب انباری برای جمع آوری آب باران تعبیه کرده اند و در مواقع قطع آب برای شست وشو و آبیاری از آن آب استفاده می کنند. 

تلفات خارج از کنترل:
 از موارد دیگر هدررفتن آب می توان به نشت آب از لوله های فرسوده کف حیاط، اینچ شوفاژها یا چکه کردن مداوم کولر در پشت بام، اشاره کرد. 

صرفه جویی در ایام سفر: 
افراد خانواده موظف اند در طول سفر موارد بالا را رعایت کنند تا ساکنان شهرها به خصوص شهرهای زیارتی مانند مشهد که هرساله بالغ بر ١٤ میلیون زائر دارد با کم آبی و جیره بندی ناخواسته مواجه نشوند. 

ممانعت از بازی کودکان از هدردادن آب در منازل:
 سالانه حدود ١٦ میلیون کودک زیر ٥سال به سبب کمبود آب آشامیدنی سالم جان خود را از دست می دهند؛ بازی کردن کودکان در منازل در ساعت های متمادی از طریق رهاکردن آب، نوعی بی اعتنایی، (حتی نیاز به آب آشامیدنی) به آینده همین کودکان است. 

حصول اطمینان از بسته بودن شیر آب در زمان جیره بندی و قطع آب 
در چنین مواقعی اگر قصد ترک منزل را داشته باشیم باید شیر آب ها را کنترل کرد و از بسته بودن آن مطمئن شد، تا هم از بروز خطرات ناشی از بازبودن شیر آب و هم از هدررفتن آب جلوگیری شود. محدودبودن منابع آب و شدت گرفتن روند شهرنشینی، مصرف بی رویه و بدون صرفه جویی در محدوده شهر، همان طور که قبلا نیز اشاره شد، سفره آب زیرزمینی را آلوده می کند و باعث خرابی کیفیت آب، و ایجاد فاضلاب های میکروبی خواهد شد، و نیز بیماری های علاج ناپذیر را در پی دارد. 
برای حفظ زندگی سالم، حفاظت از آب سالم و تولیدنکردن بی رویه فاضلاب شهری، به عهده ماست. در صورت صرفه جویی آب، متقاضیان آب نیز کاهش می یابند، مصرف کمتر و آب بیشتری در نهرها و رودخانه ها برای مسکن، تفریح و خلق مجدد حیات وحش باقی می ماند. مشارکت و همکاری زنان در مقابله  با بی آبی و بسیج شهروندان در امر صرفه جویی آب می تواند نقش اثرگذاری داشته باشد و گامی موثر در این زمینه باشد. 
ترغیب به صرفه جویی خانواده های بی اعتنا به این کار، و دراختیارگذاشتن اطلاعات ارزشمند درباره حفظ و صرفه جویی از آب بسیار حائز اهمیت است، در چنین صورتی، علاوه بر آن که افزایش سطح ارائه خدمات شهری بیشتر می شود و با قطع و جیره بندی آب نیز مواجه نخواهیم بود، کیفیت و تامین آب گوارا نیز میسر خواهد شد.
هدف ما در زمینه حفاظت از این ثروت طبیعی و نگه داری از آن برای آینده فرزندانمان باید جدی تلقی شود، و در حال حاضر نیز کمک به مناطق محروم و کم درآمد که به طور مستمر از آب محروم می باشند نیز حائز اهمیت است، اگر در برنامه دولت سیاست انتقال صنایع از شهرهای بزرگ به مناطق محروم اجرا شود سبب خواهد شد تا با افزایش اعتبار، محرومیت زدایی بیشتر و بهتر انجام گیرد.
در پایان باید گفت، علاوه بر راهکارهای صرفه جویی در خانه، اجتناب ناپذیر است که با رشد صنعتی شدن جهان، بخش صنعت و تجارت که مصرف کنندگان آب بیشتر هستند و در آلودگی آب نیز نقش عمده تری دارند، به صرفه جویی توجه جدی داشته باشند علاوه بر آن بخش قابل ملاحظه ای از آب مصرفی توسط خطوط فرسوده و انشعابات غیرفنی به هدر می رود، متولیان و متخصصان امر نباید به این مسئله نیز بی اعتنا باشند.دامنه تبلیغات مستمر همراه با نشان دادن معضلات خشکسالی حتی در جهان و فاجعه های طبیعی و انسانی که در اثر کمبود آب به وجود می آید نیز به عهده مسئولان و متخصصان آب است و رسانه ها باید با برنامه ریزی و انجام کارهای فرهنگی در آگاهی بخشی اثرگذار باشند. 
تا این میراث را برای نسل های بعد از خود حفظ کنیم. زیرا دیگران آب را «گل نکردند» ما نیز آن را «گل نکنیم»

اینم ادامه ی پست قبلی که قولشو داده بودم

امیدوارم از این مطالب همتونو درس بگیرین .یا علی

 

 

 

 

جمعه 3 بهمن 1393برچسب:, :: 21:39 :: نويسنده : فاطمه


 ؛بحران کم آبی و تاثیر آن در جهان 
؛حجم آب در کره زمین ثابت و در مداری بسته به طور دایم در حال گردش است. همچنین تنها ٣درصد از کل آب های کره زمین که برای مصارف انسانی مانند کشاورزی و صنعت و شرب مناسب است شیرین می باشد از این مقدار نیز سه چهارم در یخ های قطبی و خارج از دسترس انسان است. بنابراین درصد بسیار کمی از آب دنیا برای ما قابل استفاده می باشد.

پیش بینی محققان دانشگاه کلرادو، حاکی است که ذخائر آب شیرین جهان هر سال کاهش می یابد و تا ٢٥سال دیگر نیمی از جمعیت جهان با مشکل کمبود آب شیرین مواجه خواهند بود. مطالعات نشان می دهد اکنون یک سوم جمعیت دنیا در نقاطی زندگی می کنند که آب کافی ندارند. در نواحی روستایی وضع به مراتب وخیم تر است. تنها ٢٩درصد مردم به منابع آب دسترسی دارند و تعداد کسانی که از تاسیسات بهداشتی استفاده می کنند، حتی به ١٣درصد هم نمی رسد. 
مجمع عمومی سازمان ملل متحد یادآور می شود، نیمی از مردم جهان سوم حتی برای نوشیدن به آب پاکیزه دسترسی ندارندو با وجود این که سه چهارم بیماری های انسانی به دلیل فقدان آب سالم، می باشد، مع هذا ٧٥درصد مردم جهان سوم از داشتن آب بهداشتی محروم اند.
بر پایه تخمین های سازمان بهداشت جهانی، ٨٠ درصد بیماری هایی که گریبان گیر انسان است، مستقیما با آب در ارتباط هستند. اگر آب آشامیدنی سالم در اختیار همه انسان ها باشد، بی شک مرگ ومیر کودکان از بیماری های مختلف از جمله اسهال به نصف کاهش پیدا خواهد کرد.
؛میزان متوسط بارندگی سالانه در اروپا حدودا ٧٥٠میلی متر، در آسیا ٥٠٠میلی متر، در ایران ٢٥٠میلی متراست؛ بنابراین در مقایسه با کشورهای پرباران، ایران از حداقل ریزش های جوی برخوردار است با توجه به تقسیم بندی های اقلیمی، استان ما جزو مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود و تامین آب در چنین اقلیمی واقعا دشوار و پرهزینه است.
در هر حال ما موظف هستیم، هیچ قطره آبی در هیچ گوشه ای از این کشور بیهوده هدر نرود لذا باید درچگونگی مصرف آب و در فعالیت های شخصی و روزانه در راستای صرفه جویی از آب پاکیزه مسئولانه و دل  سوزانه عمل کنیم.
همچنین با رشد جمعیت و گسترش شهرنشینی مصارف آبی افزایش می یابد. از سوی دیگر اعداد و ارقام حکایت از گران بودن هزینه های تامین آب دارد.

؛راه های صرفه جویی آب در منازل 
؛ جلوگیری از هدررفت آب از جمله مواردی است که به صورت یک احساس مشترک در همه انسان ها وجود دارد، اما اغلب خود را درگیر این مسئله نمی کنند و حاضر نیستند تغییری در زندگی روزمره خود ایجاد کنند. خانه یکی از محل های صرفه جویی آب است.
صرفه جویی آب در منازل در وهله اول ممکن است بی اهمیت به نظر برسد، ولی کسانی که با دشواری های کمبود آب آشنا هستند، می دانند که اگر هر مشترک بتواند نقشی هرچند اندک در صرفه جویی آب ایفا کند، با توجه به تعداد زیاد مشترکان، درنهایت مقدار زیادی آب صرفه جویی خواهد شد.
شرایط و فضای زندگی افراد متفاوت است. مسلما راهکار و صرفه جویی در آب را هر کس می داند و تلاش می کند روش صرفه جویی و استفاده درست را پیدا کند. راه های صرفه جویی بسیار متنوع است: 

١ - مصارف آشپزخانه: 
بررسی ها نشان می دهد که بین ٣٠ تا ٤٠ درصد آبی که وارد منازل می شود در آشپزخانه مصرف می شود. 
مضربودن پودرهای رخت شویی و مایع های ظرف شویی درمنازل و نقش آلودگی آن در آب ها و فاضلاب های ناشی از مصارف خانگی محرز شده است.
بنابراین اگر استفاده از این مواد به صورت کنترل شده و محدود انجام پذیرد نه تنها سهم مهمی در سلامت خانواده خواهد داشت بلکه در مصرف کمتر آب نیز موثر می افتد. بنابراین حتی الامکان باید سعی شود شست وشوی ظروف درحجم یک لگن آب داغ انجام شود و سپس مبادرت به آب کشی کرد. 
در صورت استفاده از ماشین ظرف شویی برای ظرف هایی که به چربی و موادغذایی آغشته نباشند دستگاه روی کوتاه ترین چرخه تنظیم و توصیه های کارخانه سازنده دستگاه در راستای صرفه جویی در مصرف آب و انرژی جدی گرفته شود. 
همیشه آب آشامیدنی در بطری های دربسته و درون یخچال نگه داری شود، تا مجبور نباشیم برای رسیدن به آب سرد، شیر آب مدتی باز بماند. 
برای شست وشوی لباس های خیلی کثیف، ماشین های لباس شویی اتوماتیک به مراتب از غیراتوماتیک مناسب ترند و کمتر آب مصرف می کنند در صورت استفاده از ماشین نوع دوم از تکرار در تخلیه و پرکردن آب برای شستن لباس های خیلی کثیف اجتناب کنید. 

٢ - استحمام:
 بررسی ها نشان می دهد که برای هربار استحمام ١٢٠ لیتر آب مصرف می شود. یکی از راه های دیگر صرفه جویی در حمام آن است که لوله کشی ساختمان طوری انجام شود که با کمترین اتلاف آب، آب گرم به دوش برسد. در جاهایی که امکانات فنی اجازه می دهد می توان برای افزایش فشار آب شوینده، از شیرهای دهنده هوا در مسیر آب استفاده کرد تا با پاشانیدن آب به صورت قطرات ریز، در مصرف آب صرفه جویی شود. این روش تا ٥٠ درصد مصرف آب را کاهش می دهد. 
در شست وشوی دست و صورت و مسواک زدن، نیز سعی شود شیر آب کمتر باز بماند و با استفاده از یک لیوان آب این کار صورت گیرد. 

٣ - کاهش حجم فلاش تانک:
 وجود فلاش تانک های پرحجم و یا سیفون معیوب در توالت می تواند در هر ساعت ٤٠ تا ١٠٠ لیتر آب را هدر دهد. به طور نسبی یک خانواده متوسط درایران ٤٢ درصد آب تخصیص داده شده در منزل را روانه زه کش فاضلاب ها می کند.
اگر در منازلی فلاش تانک های پرحجم نصب شده و تعویض آن هزینه بر است، با استفاده از ابزارآلات ساده مثل بطری های حاوی شن و قراردادن در داخل فلاش تانک از میزان مصرف اضافی آب بکاهیم. از قراردادن آجر در فلاش تانک به دلیل وجود خرده آجر و گرفتگی فلاش تانک خودداری شود. 

٤ - جلوگیری از چکه کردن شیرآب و سردوش ها:
 چکه کردن و بسته نشدن کامل شیر آب، می تواند تلفات بسیار زیاد آب را در پی داشته باشد. می توان میزان آب  تلف شده در یک دوره زمانی را با قراردادن یک سطل در زیر شیرآب معیوب اندازه گیری کرد. 

بقیش انشالله در پست بعدی اگه راضی هستین نظر یادتون نره

5a00_s_fv.jpg

 

 

 

جمعه 3 بهمن 1393برچسب:, :: 20:32 :: نويسنده : فاطمه

به نام خدا

سلام به بازدید کنندگان محترم امیدوارم حالتون خوب باشه

این وبلاگ برای دو دلیل ساخته شده است.دلیل اول برای شرکت در مسابقات مدرسه ای و دلیل دوم هم به دلیل اینکه مردم  مظالب رو بخونن و درصرفه جویی اب اندیشه کنند من خوشحال میشم که شما کمک کنید و پشتیبانم باشید 

یا علی

صفحه قبل 1 صفحه بعد
پيوندها
  • ردیاب ارزان ماشین
  • جلو پنجره جک جی 5

  • تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ای سرمایه زندگی و آدرس water2015.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 2
بازدید ماه : 22
بازدید کل : 5737
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

اب سرمایه زندگی

<-PostContent->
موضوعات مرتبط: <-CategoryName->

برچسب‌ها: <-TagName->


ادامه مطلب
تاريخ : <-PostDate-> | <-PostTime-> | نویسنده : <-PostAuthor-> |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.